Kimi Raikkonen produžio ugovor sa Ferrarijem

Ferrari kompletirao vozačku postavu

Kimi Raikkonen produžio ugovor sa Ferrarijem

Ekipa Ferrarija je danas potvrdila kako će 35-godišnji Kimi Raikkonen i naredne sezone voziti za ovu ekipu. Kimi se pridružio talijanskoj ekipi početkom prošle sezone, ali je zauzeo tek 12. mjesto u vozačkom poretku.

To je bila njegova prva sezona nakon povratka u ekipu sa kojom je osvojio naslov prvaka i za koju je
vozio u periodu od 2007. do 2009. godine. Od ove je u Ferrariju i Sebastian Vettel koji je brži od Kimija, što je otvorile prostora za špekulacije, eventualni dolazak nekog drugog vozača. Međutim, od toga definitivno nema ništa.

" Produžetak ugovora sa Raikkonenom će dati jednu dodatnu stabilnost ekipi. Na ovaj način smo pokazali koliko vjerujemo u Raikkonena i vjerujemo da ćemo za takvo nešto biti nagrađani. Važno je spomenuti kako Sebastian i Kimi odlično sarađuju " naglasio je šef ekipe Maurizio Arrivabene.

" Još jedna godina u Ferrariju, nastavak moga sna. Uvijek sam to govorio, Ferrari je moja porodica, ovdje planiram završiti karijeru. Želim se zahvaliti ljudima koji su mi pružili još jednu priliku " kaže Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.