Kimi u NASCAR-u debituje 20.maja
Novi izazov u karijeri

Finac definitivno napušta reli

Kimi u NASCAR-u debituje 20.maja

M. Maksimović

Iako je već ranije najavljeno, od sada je i zvanično.Bivši svjetski prvak u formuli 1 Finac Kimi Raikkonen nakon relija okušat će se i u američkoj seriji NASCAR. Raikkonen je potpisao ugovor za ekipu Kyle Busch Motorsports a za početak će krenuti od Camping World Truck seriesa.

Camping World Truck Series je treći po popularnosti je treći po popularnosti u Americi a svoj prvi nastup Kimi bi trebao imati 20.maja.

''Radujem se novom izazovu. Želio sam se okušati u Nascaru. Stigao sam u kvalitetnu ekipu i vjerujem kako ću opravdati njihovo povjerenje, izjavio je Raikkonen koji je 2007. osvojio naslov svjetskog prvaka u Formuli 1 vozeći za Ferrari.

U Camping World Truck Seriji imamo trenutačno 37 vozača, 22 ekipe, a naslov prvaka je prošle godine osvojio Todd Bodine iz ekipe Kyle Busch za koju je potpisao i Raikkonen.Od konstruktora u ovoj seriji su zastupljeni Chevrolet, Dodge, Ford i Toyota.Od bivših vozača Formule 1 tu je Nelson Piquet Junior koji vozi za Team Kevin Harvick Incorporated, te Max Papis koji je nekada vozio za Footwork 1995.godine.Do sada su u ovoj sezoni vožene četiri utrke, po jednu pobjedu imaju Michael Waltrip,Kyle Busch,Kasey Kahne i Johnny Sauter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.