Kimi u novu sezonu sa vlastitom ekipom
Iznenađujući porez Raikkonena

Definitivno ništa od Formule 1

Kimi u novu sezonu sa vlastitom ekipom

M. Maksimović

Kimi Raikkonen definitivno i ove godine nastupa u Svjetskom reli prvenstvu. U jednom trenutku su se pojavile špekulacije o povratku u Formulu 1, nakon toga je stigla smrt njegovo oca Martija, pa se čak spominjala mogučnost da Finac jednostavno zaključi svoju sportsku karijeru.

Ipak, Kimi se par dana prije isteka roka prijavio na reli u Švedskoj, prvi u novoj sezoni. U predstojećoj sezoni Kimi će voziti za vlastitu ekipu koja će se zvati ICE 1 Racing to run a Citroen DS3 WRC. Očito za Finca reli predstavlja veliki izazov u karijeri, da bi se olako odrekao nastupa, pa se pobrinuo za vlasititu ekipu koju će ustvari sponzorirati njegovi sponzori. Bivši svjetski prvak je planirao da ove godine nastupi na 10 od 13 relija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije