Kinezi pripremaju ekipu za Formulu 1

Plan je za dvije godine

Kinezi pripremaju ekipu za Formulu 1

Kina će za dvije godine imati ekipu u Formuli 1. To tvrdi Wei Di, direktor Auto - moto centra koje djeluje unutar Generalne državne administracije sporta.

S obzirom da Kina nema ministarstvo sporta, njegovu ulogu obavlja agencija koja se nalazi Državnom savjetu. Sam Di nije precizirao ko će voditi projekat, ali po svemu sudeći u isti će biti uključena jedna od postojećih F1 ekipa. F1 projekt je dio plana Državnog savjeta Kine da osnaži sportski sektor i do 2025. ga pretvori u industriju od 813 milijardi dolara. Kinezi vjeruju da će tako smanjiti nezaposlenost i povećati domaću potrošnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije