Konačno poznato zdravstveno stanje Schumachera

Oglasila se njegova menadžerica

Konačno poznato zdravstveno stanje Schumachera

E. Čaušević

Legendarni vozač Formule 1, Michael Schumacher, prije nekoliko godina zadobio je tešku povredu glave na skijanju u Meribelu.

Teška nesreća dogodila se prije više od tri godine, ali zdravstveno stanje Schumachera je i dalje nepoznanica. Njemački mediji su u nekoliko navrata objavljivali da je nekadašnji vozač Formule 1 dosta bolje, a pojedini i to da je nakon nekoliko godina počeo i hodati.

Međutim, ovim pričama u kraj je odlučila stati njegova menadžerica Sabine Kehm. Ona je izjavila da je porodica Schumacher dobila sudski spor protiv magazina Bunte koji je u nekoliko navrata lagao o zdravstvenom stanju legendarnog Schumija. Ona je konačno odlučila reći kakvo je zdravstveno stanje Schumachera iako je to strogo zabranjeno od stranje njegove porodive.

"Morali smo raščistiti stvari nakon mnogih lažnih informacija koje su se pojavljivale u medijima. Pojedini mediji su čak objavili da Michael može hodati, a to je laž. Neozbiljno je bilo šta nagađati s obzirom da svi znate da je on zadobio veoma tešku povredu", rekla je Kehm.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi