Kubica će se okušati i u WRC-u

Kubica će se okušati i u WRC-u

E. Škorić

Poljski vozač Robert Kubica debitovat će sljedećeg mjeseca u WRC-u, najvišem rangu Svjetskog prvenstva u reliju.

Kubica je proveo aktuelnu sezonu u seriji WRC 2, a sada će se okušati u WRC-u. Njemu preostaje još da sljedeće sedmice u Kataloniji osigura naslov prvaka u drugom rangu elitnog relijaškog natjecanja.

Od 14. do 17. novembra vozit će Citroenovu momčad na Velškom reliju. Tada će prvi put okušati u konkurenciji elitnih vozača kakav je, naprimjer, Sebastian Ogier, novi svjetski prvak u WRC-u.

Kubica je bivši vozač Formule 1, ali pretrpio je 2011. godine tešku nesreću u Andori. Obavio je od tada više operacija, a reliju se posvetio nakon što se nije uspio vratiti u Formulu 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.