Kubica: Možda se jednog dana vratim u Formulu 1

Poljak ostaje u reliju i na simulatoru

Kubica: Možda se jednog dana vratim u Formulu 1

M. Maksimović

Kako vrijeme prolazi, Robert Kubica je sve dalje od povratka u Formulu 1 i čini se kako je i on sam toga svjestan.

Poljak se okrenuo nastupima u reli prvenstvima, jer vožnja tih automobila ne predstavlja preveliki problem za desnu ruku koja nakon teške nesreće ima smanjenju pokretljivost.

''Voziti bolid Formule 1 ne predstavlja tako veliki problem, ali teško da bih mogao odvoziti cijelu utrku ili više njih na svim stazama. Nažalost, to u ovom trenutku nije moguće. Moj napredak je vidljiv kako u reli utrkama tako i na simulatoru, međutim ipak problem predstavlja taj mali prostor u kokpitu bolida. Možda se nekada bolidi prošire. Pitanje je koliko vremena će mi još biti potrebno za oporavak, možda jednog dana budem opet vozio Formulu 1,'' rekao je Kubica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.