Kubica odradio prvi test za Williams

Oglasili se iz Williamsa

Kubica odradio prvi test za Williams

E. Ganibegović

Williams je potvrdio da je Robert Kubica uspješno odradio test na Silverstonu. 

Kubica je već šest godina u potrazi za F1 ekipom, nakon što je doživio tešku nesreću, koja ga je udaljila iz ovog sporta.

Poznato je kako je Poljak ranije ove godine odradio dva testa za Renault u bolidu iz 2012. prije nego što je isprobao ovogodišnji bolid u Mađarskoj tokom unutarsezonskog testa na početku sezone. 

Francuska ekipa je nakon toga objavila da se odlučila za Carlosa Sainza, ali Kubica nije odustao, pa se okrenuo Williamsu, koji mu je pružio priliku da se pokaže. 

Kubica je odradio test na Silverstonu u bolidu iz 2014. godine, međutim ekipa nije objavila njegova vremena i broj krugova.

"Robert je odradio uspješan dan sa ekipom na Silverstoneu. Ovog trenutka nećemo objavljivati više informacija", oglasili su se iz Williamsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije