Kubica pobjednik relija Italije

Robert Kubica uspješan sa Loebovim Citroenom

Kubica pobjednik relija Italije

Robert Kubica nastavlja sa oporavkom od ozljede i pokazuje da se lagano vraća u formu, a to je potvrdio pobjedom u posljednjem pojavljivanju na reliju.

Bivši vozač BMW Saubera i Lotusa je učestvovao u reliju Italije sa Citroenom C4 WRC. Kubica trenutno radi na potpunom oporavku nakon strašne nesreće koju je imao prošle godine.

 

Nastup u Italiji je bio prvi od dva koja će odraditi sa Citroenom, istim automobilom koji je Loeba odveo do njegova četiri WRC naslova.

 

Poljak je odnio pobjedu sa 31 sekundom prednosti uz nekoliko vrhunskih poteza.

 

 

 

" Zadovoljan sam sa pobjedom na reliju koji je bio veoma težak, ovo je prava avantura. Reli mi je pomoga da shvatim način na koji funkcionira Citroen", rekao je Kubica.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.