Kubica prije WRC-a vozi reli u Austriji

ERC za početak nove WRC sezone

Kubica prije WRC-a vozi reli u Austriji

U sklopu priprema za nastupu u WRC prvenstvu 2014.godine, Robert Kubica će se vratiti stepenicu niđe, tačnije pojavit će se na startu Jänner relija koji se vozi od 3-5 januara u sjevernoj Austriji.

Kubica je ove godine nastupio na četiri relija u Evropi vozeći Citroën DS3 za ekipu PH Sporta zajedno sa Maciekom Baranom. Ove godine Kubica prelazi iz Citroëna u Ford Fiestu Lotos WRT. Prvi nastup u WRC prvenstvu Poljak će imati na legendarnom Monte Carlo reliju koji je na rasporedu od 16-18.januara. Njegov suvozač će biti Jakub Gerber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije