Kubica: Šanse za povratak u Formulu 1 su 80-90 posto

Poljski vozač se vraća u Formulu 1?

Kubica: Šanse za povratak u Formulu 1 su 80-90 posto

D. Rakanović

Poljski vozač Robert Kubica vjeruje je da postoji velika šanse da se vrati u Formulu 1.

Kubica će uskoro odraditi drugi test sa Renaultom, nakon što je francuska ekipa ostala impresionirana Poljakovim izdanjem na testu u Valenciji prošlog mjeseca. Poljak je prvi put nakon šest godina vozio bolid Formule 1.

Podsjetimo, Kubica je morao prekinuti karijeru u Formuli 1 nakon rally nesreće 2011. godine na kojoj je zadobio ozbiljna oštećenja ruke. 

"Iskreno, nisam očekivao da će biti tako dobro. Prije ovog testa, mislio sam da su šanse male, ali sada bi ih stavio negdje između 80 i 90 posto", rekao je Kubica. 

Poljak ipak ne želi da žuri sa povratkom na stazu.  

"Nisam mislio da to znači da mogu odmah da uskočim u bolid i da se trkam. Samo sam vam dao broj. Ali, u svakom slučaju, veoma sam sretan, prolazim kroz veoma dobar period", poručio je Kubica. 

On je istakao koji su mu billi ciljevi testiranja na stazi u Valenciji. 

"Moj prvi cilj je bio da vidim da li ću biti u mogućnosti to činiti, da li sam sposoban za to. To je manje više učinjeno. Druga stvar, recimo, kad govorimo realno, trebam korak po korak podizati nivo igre. U Formuli 1 postoji velika konkurencija, a ja sam proveo dosta vremena van utrkivanja. Mislim da su svi upitnici koje sam imao nestali i osjećam se veoma ugodno zbog toga. Zapravo, to je bilo veliko olakšanje jer je ovaj test bio slučaj da li to mogu činiti ili su mi vrata Formule 1 zauvijek zatvorena,“ zaključio je Kubica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi