Kubica se vraća reliju

Vozit će u Italiji

Kubica se vraća reliju

E. Škorić

Prvi put nakon strašne nesreće prije godinu i pol, Poljak Robert Kubica za vikend će se vratiti  takmičenju.

Kubica će učestvovati na Ronde Gomitolo i Lana reliju. Poljski vozač je u februaru 2011. godine doživio tešku povredu noge, ruke i šake na reliju voženom u Italiju, zbog čega je nekoliko mjeseci proveo u bolnici, okončavši tako karijeru u Formuli 1.

 

Još uvijek nije spreman da se vrati u bolid, ali za volan je spreman. Imao je tako prije nekoliko sedmica uspješan test fabričke Fieste, sa kojom se Ford natječe u Svjetskom reli šampionatu.

 

Postoji i mogućnost da njegova Subaru Impreza WRC ne bude spremna za reli ovog  vikenda, a onda bi Kubica na povratak čekao dodatnih sedam dana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.