Kubica testirao za ekipu Forda

18 mjeseci nakon nesreće

Kubica testirao za ekipu Forda

M. Maksimović

18 mjeseci nakon teške nesreće u raliju, Robert Kubica se ponovo našao za volanom. Naravno, nije riječ o nekom bolidu Formule 1 ili slično, već se radi o Fordovom modelu koji ova tvornička ekipa koristi u WRC seriji.

Kubica je vozio Fiestu, a zajedno sa njim na stazi Circuit des Ecuyers našli su se Jari-Matti Latvala te Petter Solberg, Fordovi vozači.

 

''Mi smo imali četiri dana testiranja na stazi u Francuskoj i to je sve što vam mogu reći. Ovo je bio privatni test i to je sve što mogu komentarisati. Znamo da je Robert veliki fan relija'' kratko je prokomentarisao Kubicinu vožnju Malcolm Wilson nekadašnji reli vozač, danas direktor Forda WRC Teama. Inače, Robert Kubica je platio svoj nastup na ovom testiranju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.