Latvala drugi put  u karijeri slavio na domaćem terenu

Ogier nije uspio stići Finca

Latvala drugi put u karijeri slavio na domaćem terenu

Finac Jari-Matti Latvala je po drugi put u karijeri pobjednik Finskog relija, poznatijeg pod nazivom " Rally 1000 jezera". U vrlo zanimljivoj završnici, posljednjeg dana, Latvala je za svega 3.6 sekundi uspio na kraju biti brži od  vodećeg u poretku Svjetskog prvenstva Francuza Sebastien Ogiera.

Na samom početku, Latvala je vozio dobro, malo po malo izgradio je prednost, ali su se onda pojavili problemi sa kočnicama koje Finac oštetio. Svoju priliku Ogier nije propustio, na sljedeća tri brzinca je smanjio svoj zaostatak, što je značilo da odluka pada posljednjeg dana. Latvala se odbranio i na kraju je ostvario 11. pobjedu u karijeri, treću ove godine nakon Švedske i Argentine. Treće mjesto zauzeo je Britanac Kris Meeke (Citroën DS3) koji je za Fincem zaostao 50.6 sekundi.

Rezultati:
1. Jari-Matti Latvala (Fin, Volkswagen) 2:57:23.2
2. Sebastien Ogier (Fra, Volkswagen) +3.6
3. Kris Meeke (VB, Citroën) +50.6
4. Andreas Mikkelsen (Nor, Volkswagen)  + 1:52.5
5. Mikko Hirvonen (Fin, Ford) + 2:49.7

Ukupni poredak:
1. Sebastien Ogier (Fra, Volkswagen) 166
2. Jari-Matti Latvala (Fin, Volkswagen) 116
3. Andreas Mikkelsen (Nor, Volkswagen) 83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti