Latvala iskoristio pogrešku Ogiera i preuzeo vodstvo

Dosta uzbuđenja u Švedskoj

Latvala iskoristio pogrešku Ogiera i preuzeo vodstvo

Sebastien Ogier je propustio veliku priliku da drugom uzastopnom pobjedom u Švedskoj postane prvi ne-Skandinavac kojemu je to pošlo za rukom. Francuz je do petka bio poprilično siguran, ali je onda napravio veliku pogrešku, završio je u nanosu snjega koja ga je skupo koštala.

Izgubio je više od 3 minute, što su znali kazniti i iskoristiti Latvala i Mikkelsen. Latvala kao vodeći ima 3.6 sekundi prednosti ispred Mikkelsena, dok je treći Mads Ostberg (Citroën). Sebastien Ogier je puno izgubio tokom današnjeg dana, za Latvalom kasni više od 3 i pol minute i tek je deveti.

Robert Kubaca baš kao ni Ogier, drugi dan u Švedskoj neće pamtiti po dobrom. On i njegov suvozač Maciej Szczepaniak su dva puta završili pored staze. U oba slučaja su se uspjeli vratiti uz pomoć publike, ali su izgubili poprilično vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.