Latvala opet vodeći u Švedskoj, Ogier na trećem mjestu

WRC

Latvala opet vodeći u Švedskoj, Ogier na trećem mjestu

E. Škorić
Teme:

Finac u Toyoti Jari-Matti Latvala preuzeo je vodstvo na Svjetskom reli prvenstvu (WRC) u Švedskoj.

Latvali je pripao prvi dan WRC-a u Švedskoj, ali je potom belgijski vozač Thierry Neuville u petak odvozio najbolje, pa je bio na prvom mjestu. 

No, subota donosi nove promjene i Latvala je opet vodeći s 3,8 sekundi prednosti nad prvim pratiocem, a to je Ott Tanak, koji je odradio sjajno jutarnje brzince.

Aktuelni prvak Sebastian Ogier (Ford Focus) probio se na treće mjesto ispred Španca Danija Sorda (Hyundai), dok je razočarao Neuville, koji je imao velikih problema s Hyundaijem, pošto je udario u beton i za njega je borba skoro završena.

"Još smo daleko od cilja, mada sam šokiran trenutnim rezultatima. Ipak, potrudit ćemo se da ostanemo hladne glave pred najvažniji dan", rekao je Latvala, kojeg slave u Toyoti i koji se potajno nadao pobjedi u Švedskoj, što bi mu bila ukupno četvrta pobjeda u ovoj skandinavskoj zemlji, a tri ima i Ogier.

"Nevjerovatno je ovo, ali sutra idem pokušati ostati prvi. Bilo bi sjajno ako bih bio prvi, a ne bih bio razočaran niti drugim mjestom", dodao je Finac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi