Latvala slavio na Korzici

Druga pobjeda zaredom

Latvala slavio na Korzici

Dž. Mrakić

Jari-Matti Latvala drugi put zaredom osvojio je rally utrku Svjetskog prvenstva na francuskoj teritoriji. 

Nakon što je je trijumfovao prošle godine na takmičenju u francuskoj regiji Alzas, ovaj put bio je najbrži na ovogodišnjoj utrci Svjetskog prvenstva na Korzici.

Finac, koji vozi Volkswagen Polo R, iza sebe je ostavio Ford Fiestu RS Elfyna Evansa za 43.1 sekundu nakon tri dana akcije. Andreas Mikkelsen, također u Polu, završio je treći za 3.2 sekunde zaosatka za Evansom.

Posljednju etapu dobio je svjetski prvak Sebastian Ogier, drugi je bio Robert Kubica (Fiesta RS), dok je ukupni pobjednik Latvala zauzeo treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.