Latvala slavio u Argentini

Vodeći Ogier završio na drugom mjestu

Latvala slavio u Argentini

Finac Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo) pobjednik je Argentinskog relija, pete utrke Svjetskog prvenstva u reliju završenog u Cordobi u nedjelju.

Latvala je ostvario 1:26.9 minuta bolji rezultat od drugog Francuza Sebastiena Ogiera (Volkswagen Polo), a treće je mjesto zauzeo Britanac Kris Meeke (Citroen) s 5:54.7 minuta zaostatka.

Nakon drugog dana Latvala je imao 31.2 sekunde prednosti ispred Sebastiena Ogiera. Britanac  Kris Meeke je zaostajao u tom trenutku više od tri minute, ali je imao 2 minute prednosti u odnosu na Andreasa Mikkelsena.

Ogier je vrlo posljednjeg dana postao svjestan da neće moći stići Latvalu te je vozio " na sigurno" iako je uspio slaviti na posljednjem brzinskom ispitu. Tako je u Argentini Francuz uzeo tri bonus boda.
Mads Ostberg nije izdržao, povreda prsta koju je zaradio drugog dana je bila neugodna pa je odustao. Meeke je ostao na trećem mjestu, dok je Robert Kubica sa manje rizika dohvatio šesto.

Rezultati:
1. Jari-Matti Latvala-Mikka Anttila (Fin, Volkswagen Polo) 4:41:24.8
2. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra, Volkswagen Polo) + 10.05
3. Kris Meeke-Paul Nagle (VB-Irs, Citroen) +10.06
4. Andreas Mikkelsen-Mikko Markkula (Nor-Fin, Volkswagen Polo) +34.4
5. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Bel, Hyundai i20) +42.3
6. Robert Kubica-Maciej Szczepaniak (Pol, Ford Fiesta) +1:01.4

Ukupni poredak:
1. Sebastien Ogier (Fra) 112
2. Jari-Matti Latvala (Fin) 88
3. Andreas Mikkelsen (Nor) 48
4. Mads Ostberg (Nor) 48
5. Mikko Hirvonen (Fin) 40

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.