Latvala treći put slavio u Švedskoj

Ogier se nije mogao vratiti nakon greške

Latvala treći put slavio u Švedskoj

Poklon je koji dobio dan ranije nakon greške Sebastiena Ogiera, Jari-Matti Latvala je prihvatio objeručke i danas je završio ka pobjednik rallyja u Švedskoj.

Sebastien Ogier je nakon jučerašnje greške danas učinio sve kako bi anulirao svoj zaostatak ali bolje od šestog mjesta nije mogao. Ovo je deveta pobjeda Latvale u karijeri, prva nakon trijumfa u Grčkoj prošle godine, treća u Švedskoj. Tokom posljednjeg dana Andreas Mikkelsen je prijetio, ali je na kraju ostao 53 sekunde, iza Latvale, dok je Mads Ostberg treći sa 59.5 zaostatka. Pored dva VW vozila i Citroena, među pet su našla u dva Forda, jedan je Mikke Hirvonena drugi Otte Tanake.

Rezultati:
1. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila         (Fin, Volkswagen Polo) 3h00m31.1s
2. Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula   (Nor, Volkswagen Polo) + 53.6
3. Mads Ostberg/Jonas Andersson         (Nor, Citroen) +59.5
4. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen         (Fin, M-Sport Ford) +2m26.9
5. Ott Tanak/Kuldar Sikk                      (Est, M-Sport Ford) + 3m00.5.....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije