Latvala trijumfovao

VRC-Novi Zeland

Latvala trijumfovao

O. Lekić

Vozač Forda Jari-Matti Latvala trijumfovao je na Reliju Novog Zelanda, petom takmičenju ovogodišnjeg Svjetskog reli šampionata (WRC).

Finac je do prve pobjede ove sezone, a druge u karijeri, došao s prednošću od samo dvije sekunde i četiri desetinke u odnosu na vozača Citroena Sebastiena Ogiera iz Francuske.

Na treći stepenik pobjedničkog postolja popeo se šestostruki svjetski prvak Sebastien Loeb u Citroenu.

Latvala je pred posljednji specijalni ispit na petom reliju sezone imao zaostatak od oko šest sekundi u odnosu na Ogiera, koji se tada nalazio na korak do prve pobjede u karijeri. Ipak, Francuz se tri krivine prije cilja okrenuo i tako trijumf predao u ruke Latvali.

Poslije pet takmičenja ove sezone Loeb ima 108 bodova, 36 više od Latvale, dok je Hirvonen treći sa 64 boda.

U konkurenciji konstruktora Citroen vodi sa 156 bodova, dok su vozači Forda sakupili pet bodova manje.

Ovogodišnji šampionat se nastavlja Relijem Portugala od 28. do 30. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.