Latvala u  vodstvu nakon prvog dana
Latvala nije kalkulisao

Nakon prvog dana relija u Portugalu

Latvala u vodstvu nakon prvog dana

M. Maksimović

Finac Jari-Matti Latvala u Fordu Fiesti vodi nakon prvog dana Portugalskog relija, treće utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

25-godišnji Finac je sjajno vozio na posljednja dva brzinska ispita prvog dana i na kraju je dan zaključio sa 11,5 sekundi prednosti ispred zemljaka i vodećeg u ukupnom poretku Mikke Hirvonena, koji također nastupa u Fordu Fiesti.Sebastian Ogier je bio vodeći do šeste etape, a onda je odlučio prepustiti prvo mjesto zbog prašine na stazi.Latvala ga je stigao i na kraju prestigao na šestom brzincu.Francuz je završio četvrti, ispred njega je u Sebastien Loeb.Svjetski prvak u Citroenu C3, koji zaostaje 13,7 sekundi.

Danas je na rasporedu novih šest brzinskih ispita, a Portugalski reli završava u nedjelju kada će se voziti posljednja četiri brzinska ispita.

Poredak nakon prvog dana:
1.Jari-Matti Latvala (Fin) Ford Fiesta 1:23:31,4 sata
2.Mikko Hirvonen (Fin) Ford Fiesta +11.5 sekundi
3.Sebastien Loeb (Fra) Citroen DS3 + 13.7
4.Sebastien Ogier (Fra) Citroen DS3 + 16.7
5.Henning Solberg (Nor) Ford Fiesta + 2:06.5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.