Latvala za veliko slavlje Toyote u Švedskoj

Latvala slavio

Latvala za veliko slavlje Toyote u Švedskoj

E. Škorić
Teme:

Toyotin vozač Jari-Matti Latvala slavio je na Svjetskom reli prvenstvu u Švedskoj.

Latvala se potajno nadao pobjedi uoči utrke u Švedskoj, čekao je svoju šansu i na kraju dočekao, pa je Toyota slavila prvu pobjedu na WRC-u od 1999. godine.

Finac je prvog dana bio najbolji, ali je drugog dana pao na drugo mjesto iza Thierryja Neuvillea. Belgijanac je držao prednost iznad ostalih vozača, ali u završnici subotnje vožnje imao je nesreću.

"Sretan sam, iamo sam dobar osjećaj i uspio sam. Nadao sam se od početka pobjedi", rekao je Latvala, koji je slavio iza Estonca Otta Tanaka iz Ford Focusa, dok je treći bio aktuelni prvak Sebastian Ogier.

"Čekao sam svoju šansu, ali nisam uspio. Latvala je bio brži i ja mu čestitam", poručio je Tanak. 

Neuville je najveći peh Svjetskog prvenstva. Prvo je u Monte Carlu na sličan način ostao bez pobjede, a vozač Hyundaija neslavno je završio i učešće u Skandinaviji.

Daniel Sordo iz Hyundaija završio je na četvrtom mjestu, a dobar rezulta napravio je Craig Breen, koji je u Citroenu došao do pete pozicije. U ukupnom poretku Latvala ima dva boda više od Ogiera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi