Lauda: Ferrari je moćan, moramo napredovati

Više nego jasan

Lauda: Ferrari je moćan, moramo napredovati

Čelnik Mercedesa Niki Lauda smatra da njemački tim pod hitno mora napraviti određene promjene u svom bolidu kako bi sustigao Ferrari.

Kako ističe Austrijanac, Mercedes ima kapacitet da napravi sjajan rezultat ove sezone, ali najprije mora da otkloni greške koje su se javljale u prve četiri trke ovogodišnjeg šampionata F1.

"Ferrari je očigledno u prednosti. Moramo da analiziramo šta ne radimo kako treba i da se popravimo do Barcelone. Svi timovi će napredovati, Ferrari će napraviti korak, mi moramo dva, a Red Bull tri. Imamo previše težine u bolidu, moramo da radimo na aerodinamici i prije svega da shvatimo zašto Pirelli gume ne rade kao što rade na Ferrariju", izjavio je Lauda.

Ekipa Mercedesa je vodeća u generalnom plasmanu konstruktora sa 136 bodova, jednim više od najvećeg rivala Ferrarija.

U generalnom poretku vozača prvi je Sebastian Vettel iz Ferrarija sa 86 bodova, a slijede vozači Mercedesa Lewis Hamilton (73) i Valtteri Bottas (63).

Naredna trka na programu je 14. maja, kada se vozi VN Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi