Laverty dominirao u Monzi
Eugene Laverty

Četvrti vikend u Superbike prvenstvu

Laverty dominirao u Monzi

M. Maksimović

Četvrti vikend Superbike prvenstva,prošao je u znaku jedno čovjeka, vozača Yamahe Eugenea Lavertyja.Irac je na svojoj Yamahi YZF R1 ostvario dvostruki trijumf na stazi u Monzi.

U prvoj utrci Laverty je pobjedio ispred iskusnog Maxa Biaggija i Britanca Leona Haslama.Irac je odradio sjajno svoj posao, dok su iza njegovih leđa veliku borbu vodili Biaggi i Haslem zajedno sa Marcom Melandrijem koji vozi za istu ekipu kao i Laverty.Na kraju je Melandri ostao bez postolja.

U drugoj vožnji je Max Biggi držao vodstvo sve dok nije kažnjen zbog nepropisnog prolaska kroz šikanu.Vodstvo je preuzeo Melandri kojeg u posljednjoj krivini pretekao Laverty.Treći je završio Talijan Fabrizio.

Nakon četiri vikenda vodeći vozač u prvenstvu je Carlos Checha sa 145 bodova,Marco Melandri je drugi sa 118, dok je treći Max Biaggi sa 117 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.