Lewis Hamilton desetinku ispred Nice Rosberga

Prvi slobodni trening u Abu Dhabiju

Lewis Hamilton desetinku ispred Nice Rosberga

Prvi slobodni trening za VN Abu Dhabija je pripao Lewisu Hamiltonu. Britanac u jednom trenutku bio četiri desetinke brži od Rosberga, ali se Nijemac približio na desetinku zaostatka.

Hamilton je ostao na prvom mjestu sa 1:43.476, dok je njegov timski kolega došao do drugog mjesta sa 1:43.609. Fernando Alonso se probio na treće mesto ispred Vettela i Ricciarda na kraju, ali je njegov
zaostatak bio sekundu i pol iza Hamiltona.

Najviše problema prvog dana u Abu Dhabiju je neočekivano imao Williams. Sat vremena prije kraja sa bolida Valtterija Bottasa se odvojio jedan komad koji je ostao na stazi. Na slične probleme se žalio i Massa koji je odradio samo sedam krugova nakon čega se više nije vraćao na stazu.

Priliku da provozaju bolide Lotusa, Caterhama i Saubera na prvom slobodnom treningu dobili su Esteban Ocon, Will Stevens i Addrly Fong.Francuz Ocon je sa 1:47.066 završio na 15.mjestu sa 29 odvoženih krugova i preko tri i pol sekunde zaostatka.

Stevens je vozio za Caterham i u nedelju će odraditi svoju prvu GP utrku. Nezvanično, Stevens je  nastup platio 625 000 eura. Stevens je imao najlošije vrijeme, dok je ispred njega bio Adderly Fong u Sauberu. Razlika je tri sekunde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.