Lewis poput Clarka i Mansella

Nakon jučerašnjeg trijumfa u Silverstoneu

Lewis poput Clarka i Mansella

Hamilton je na stazi u Silverstoneu ostvario petu pobjedu ove sezone, te 38. pobjedu u karijeri. Sa ovim trijumfom je postao tek treći Britanac nakon Jima Clarka i Nigela Mansella koji je tri puta slavio u domovini.

" Veoma sam sretan zbog ove pobjede, moram priznati da su mi oči zasuzile u posljednjem krugu kada sam pomislio da mogu da pobjedim. Ovo je bila nevjerovatna utrka. Nakon samog početka nisam znao kako bi se stvari mogle odvijati. U jednom trenutku nije sve dobro izgledalo za mene, ali je na kraju sve dobro završilo. U ranoj fazi utrke ispred sebe sam imao odlične Williamsa, ipak bio sam dovoljno blizu prije prve promjene guma "  istakao je nakon jučerašnjeg trijumfa Lewis Hamilton. 

Nakon ovog trijumfa Hamilton je po broju pobjeda ostao na petom mjestu, ali je sada od Sebastiana Vettela udaljen tek dvije (40). Vettel je prvi po broju ostvarenih pobjeda kada su u pitanju aktivni vozači. Za sada su na prva tri mjesta Michael Schumacher (91), Alain Prost (51), Ayrton Senna (41)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.