Lijepa vijest: Jules Bianchi se probudio iz kome!

Nakon teškog udesa u Suzuki

Lijepa vijest: Jules Bianchi se probudio iz kome!

Francuski vozač Formule 1 Jules Bianchi, koji je teško nastradao na utrci VN Japana u Suzuki 5. septembra, probudio se iz umjetne kome, te je Japana prevežen u bolnicu u Nici, objavila je njegova porodica

Mladi Francuz zadobio je teške povrede glave prilikom udesa u Suzuki, kada se nesretnim spletom okolnosti zabio u dizalicu koja je izvlačila bolid koji je prethodno u istom zavoju izletio sa staze.

25-godišnji pilot Marussije se neko vrijeme borio za život, te je stavljen u stanje umjetne kome, a sada se njegovo zdravstveno stanje dovoljno stabiliziralo da je bio moguć njegov transfer u poznatu CHU bolnicu u Nici, koja je blizu porodične kuće Bianchijevih.

"Jules je izašao iz umjetne kome, u kojoj je bio nedugo poslije nesreće, no još uvijek nije došao svijesti. Diše bez pomoći aparata, njegovi vitalni znakovi su dobri, ali njegovo stanje je i dalje kritično", navodi se u saopštenju porodice Bianchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti