Loeb deveti put slavio u Njemačkoj

Francuz je i dalje neuomoljiv

Loeb deveti put slavio u Njemačkoj

M. Maksimović

Dominacija Sebastien Loeb u WRC prvenstvu se nastavlja.Ove sezone je to već njegova peta pobjeda zaredom, čak deveta na rallyju u Njemačkoj.Posljednjeg, trećeg dana Loeb nije imao previše posla jer su se vozila svega tri brzinska ispita.

Francuz je nakon subote imao prednost od minute i 43 sekunde Jari-Mattija Latvale, odnosno 2 minute i 13 sekundi u odnosu na Mikku Hirvonena.Latvala je puno izgubio drugog dana, više od 20 sekundi baš kao i Peter Solberg.Na kraju je Loeb slavio s dvije minute i jednom desetinkom prednosti ispred drugog Finca Jari-Mattija Latvale (Ford), te 2:31.4 ispred trećeg Finca Mikke Hirvonena (Citroen).

 

U ukupnom redoslijedu nakon devet održanih relija vodi Loeb sa 199 bodova, drugi je Hirvonen sa 145, a treći Norvežanin Petter Solberg sa 104 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.