Loeb i dalje neumoran
Loeb ne posustaje bez obzira na titulu

Drugog dana Katalonskog relija

Loeb i dalje neumoran

M. Maksimović

Stari novi svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb u Citroënu C4 povećao je prednost nakon drugog dana Katalonskog relija, pretposljednje utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

Loeb je slavio u četiri od današnjih šest brzinskih ispita te povećao svoju prednost na 44,4 sekunde. Na drugo mjesto probio se još jedan vozač Citroëna C4 Norvežanin Petter Solberg, a na treće mjesto još jedan suvozač Loeba Španjolac Dani Sordo, koji zaostaje 1:01,3 minute.Nakon prvog dana drugoplasirani Francuz Sebastien Ogier u Citroenu C4 pao je na 14. mjesto s čak 17:21 minutu zaostatka za Loebom.Sutra su na rasporedu posljednja četiri brzinska ispita.

Poredak nakon drugog dana:
1. Sébastien Loeb (Fra,Citroën C4) 2:40:01,9 sati
2. Petter Solberg (Nor,Citroën C4) + 44,4 sekunde
3. Dani Sordo (Špa,Citroën C4) 1:01,3 minute
4. Jari-Matti Latvala (Fin,Ford Focus) 1:11,4
5. Mikko Hirvonen (Fin,Ford Focus) 6:12,5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.