Loeb krenuo pobjedom u WTCC prvenstvu

Svjetski prvak i Citroën dali do znanja koliko mogu

Loeb krenuo pobjedom u WTCC prvenstvu

Očito Sebastianu Loebu nije važno u kakvom se takmičenju radi. On uglavnom pobjeđuje. U svom prvom nastupu u WTCC prvenstvu, Loeb je ostvario pobjedu.

U marokanskom Marakeshu, Loeb je u prvoj utrci završio na drugom mjestu iza Jose Marije Lopeza, a onda je stigla druga utrka u koju je Loeb krenuo sa devetog mjesta. Izbjegao je jedan neugodan sudar, kasnije se u svom stilu probio na prvo mjesto, pa je vikend zaključio sa 47 osvojenih bodova. Citroën je sa 95 osvojenih bodova dominirao. U dvije utrke, dominacuju Citroëna je donekle ublažio Hugo Valente koji je bio treći u drugoj utrci kao vozač Chevroleta.

" Ovo nisam očekivao na početku sezone, pogotovo nepobjedu u drugoj utrci s obzirom da sam startao kao deveti. Imao sam sreće što sam izbjegao sudare na startu, ovo je nevjerovatan trenutak za mene. Svakako da je ovo nevjerovatan trenutak " rekao je nakon utrke Loeb. Deveterostruki svjetski rally prvak se nakon povlačenja odlučio za FIA GT prvenstvo, dok je prošle godine srušio rekord opasnog Pikes Peaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti