Loeb na kraju slavio u Meksiku
Loeb se polako zagrijava

Francuz je sačuvao stečenu prednost

Loeb na kraju slavio u Meksiku

M. Maksimović

Francuz Sébastien Loeb pobjednik je drugog relija sezone, koji se proteklog vikenda vozio u Meksiku. Loeb je bez većih problema sačuvao prednost od 55 sekundi koju je ostvario još dan ranije. Na kraju je imao ukupno vrijeme 3:42:41,7 sati, dok je drugoplasirani Petter Solberg zaostao 24 sekunde.

Ovo je svakako najbolji rezultat za Norvežanina kao privatnog vozača. Na trećoj stepeni pobjedničkog postolja našao se Sébastien Ogier koji je pokušao dostići Solberga ali nije išlo, skupo ga je koštalo namjerno usporavanje drugog dana.Vozači koji su odlično vozili na prvom reliju ove godine morali su se na kraju zadovoljiti četvrtim i petim mjestom. Hirvonen je bio četvrti, Latvala peti.


Rezultati relija Meksiko:
1.Sébastien Loeb (Fra,Citroën Total) 3:42:41.7 sati
2.Petter Solberg (Nor,Citroën) + 24.2
3.Sébastien Ogier (Fra,Citroën Junior) + 25.3
4.Mikko Hirvonen (Fin,Ford BP) + 1:47.5 min
5.Jari-Matti Latvala (Fin,Ford BP) + 2:15.1
6.Hennig Solberg (Nor,Ford Stobart) + 2:40.0

Ukupni poredak:
1.Sébastien Loeb (Fra,Citroën Total) 43
2.Mikko Hirvonen (Fin,Ford BP) 37
3.Jari-Matti Latvala (Fin,Ford BP) 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.