Loeb: Neću biti opušten do kraja

Francuski vozač žuri ka devetoj tituli

Loeb: Neću biti opušten do kraja

Sebastien Loeb je poručio da sebi ne može priuštiti opuštanje na reliju u Francuskoj, kako se približava pobjedi u borbi za WRC titulu. Za njega bi to bila deveta u karijeri.

 

" Nije preveliki pritisak na mene, ali isto tako nije ni vrijeme za opuštanje. U ovom dijelu relija sve je komplikovano i u slučaju da se opustite bar malo, izgubićete dosta vremena. U situaciji sam da ne mogu prihvatiti gubitak vremena na nekim mjestima. Svjestan sam da moram nastaviti sa borbom iako znam da imam poprilično komotno vodstvo", izjavio je vozač Citroena.

 

Loeb je isto tako obznanio da je Jari-Matti Latvala i dalje prijetnja na drugom mjestu, na krilima pobjeda u dvije današnje etape, on će zasigurno do kraja relija nastojati biti jak konkurent francuskom vozaču.

 

"Latvala je i dalje veoma brz, a do kraja je dug put. Trebam ostati koncentrisan i držati pravi ritam", izjavio je Loeb.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.