Loeb prebrz i na Pikes Peaku

Slavlje Fracuza uz rekord staze

Loeb prebrz i na Pikes Peaku

M. Maksimović

Sebastien Loeb, devetorostruki svjetski rally prvak,uspio je srušiti dosadašnji rekord opasne i jedinstvene staze Pikes Peak. Francuz je vozio Peugeot 208 T16 posebno pripremljen za Pikes Peak.

Dosadašnji rekord staze isnosio je 9 minuta i 46 sekundi, ali je već na treninzima, Leob najavio kako može srušiti taj rekord. Na kraju je i uspio i to za punih minutu i pol. Krug je odradio u vremenu
8:13.878 vozeči prosječnom brzinom od 145.27 km/h.

''Prije starta sam razmišljao, da li da vozim na nož, da oborim rekord ili da idem na sigurno, da pobjedimo. Odlučio sam pritiskati koliko mogu. Mislim da mogu reći da smo bili na limitu u svakom zavoju. Sve je prošlo u redu i nije bilo nikakvih nezgodnih situacija. Automobil je u zavojima sjajno reagovao, poput metka. U ekipi su svi naporno radili i nakon utrke osjećam olakšanje što sam uspio ovo napraviti. Posebno mi je zadovoljstvo, to uraditi sa ljudima u Peugeotu'' rekao je nakon nastupa Sebastian Loeb.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.