Loeb preuzeo vodstvo

Loeb preuzeo vodstvo

A. Beganović

Svjetski prvak u reliju, Francuz Sebastien Loeb (Citroen), preuzeo je vodstvo nakon drugog dana Jordanskog relija.

Loeb nakon 13 brzinskih ispita trećeg relija sezone ima 24,6 sekundi prednosti pred sunarodnjakom Sebastienom Ogierom (Citroen). Na trećem mjestu se nalazi vodeći nakon prvog dana Finac Jari-Matti Latvala (Ford) s 27,7 sekunde zaostatka. Četvrtu poziciju drži Norvežanin Petter Solberg (Citroen), koji zaostaje 43,2 sekunde, a manje od minute zaostatka ima i Španjolac Dani Sordo (Citroen) na petom mjestu, koji zaostaje za 48 sekundi.

Bivši svjetski prvak u formuli 1, Finac Kimi Raikkönen, koji vozi za mladu ekipu Citroena, drži osmo mjesto sa više od osam minuta zaostatka.

Svjetski viceprvak Mikko Hirvonen morao je odustati zbog kvara na Fordu.

Rezultati:
1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen C4) 2:41:06,7
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Citroen C4) + 0:24,6
3. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford Focus) 0:27,7
4. Petter Solberg/Philip Mills (Nor/VB/Citroen C4) 0:43,2
5. Daniel Sordo/Marc Marti (Špa/Citroen C4) 0:48,8

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.