Loeb slavio po 50. put
Leteći Francuz

Sjajni Francuz i dalje je neuhvatljiv

Loeb slavio po 50. put

M. Maksimović

Monotonija se nastavlja kada je pitanju ovogodišnje izdanje Svjetskog prvenstvau reliju. Nakon Irske i Norveške Francuz Sebastien Loeb je ostvario pobjedu i na trećoj stanici ovogodišnjeg prvenstva, na Kipru.

Loeb je prije posljednjeg specijalnog ispita imao 26 sekundi prednosti ispred Mikke Hirvonena koji je odlično krenuo trećeg dana relija. Finac je bio najbrži na prva dva specijala, pa je Loeb prije posljednjeg specijalca imao 26 sekundi prednosti. Hirvonen je prijetio, ali je sve ostalo na prijetnjama, Loeb nije dozvolio iznenađenje, na kraju je slavio u vremenu 4h50:34.7, dok je Hirvonen ostao kratak 27 sekundi. Na ovaj način Loeb je došao do 50. trijumfa u karijeri, što je najviše u istoriji ovog sporta. Odličan posao na trećem mjestu je napravio pobjednik iz 2002. godine Petter Solberg u prvivatnoj ekipi Citroën Xsare.

Rezultati :
1.Sebastien Loeb (Fra/Citroën C4) 4h50:34.7
2.Mikka Hirvonen (Fin/Ford Focus) +27.2
3.Petter Solberg (Nor/Citroën Xsara) +1:49.4
4.Dani Sordo (Špa/Citroën C4) +2:26.3
5.Matthew Wilson (Vbr/Ford Focus) +6:41.0

Ukupni poredak:
1.Sebastien Loeb (Fra/Citroën C4) 30 bodova
2.Mika Hirvonen (Fin/Ford Focus) 22
3.Dani Sordo (Špa/Citroën C4) 17
4. Henning Solberg (Nor/Ford Focus) 10
5. Petter Solberg (Nor/Citroën Xsara) 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.