Loeb stigao na -1
Loeb je veliki posao napravio još u subotu

Francuz upisao 53.pobjedu u karijeri

Loeb stigao na -1

M. Maksimović

Francuz Sebastien Loeb (Citroen) pobjednik je relija Španija, predposljednje stanice svjetskog prvenstva.Loeb je ostvario pobjedu koju su mnogi očekivali nakon subotnjeg raspleta. Sada Francuz u ukupnom poretku ima bod manje od vodećeg Finca Mikke Hirvonena.

Reli po Kataloniji donio je dvostruku pobjedu Citroenu, jer je drugo mjesto iza Loeba zauzeo Španjolac Dani Sordo, dok je treće mjesto pripalo lideru u ukupnom poretku svjetskog prvenstva Hirvonenu.

''Sretan sam zbog svoje pobjede, ali i uspjeha Citroena. Sve je funkcioniralo savršeno,'' rekao je Loeb nakon 53. pobjede u karijeri.

U ukupnom poretku Hirvonen vodi sa 83 boda, jedan bod manje ima Loeb, dok je na trećem mjestu Sordo sa 58 bodova. Citroen je dvostrukom pobjedom u Španjolskoj osigurao pobjedu u poretku konstruktora ispred Forda.
Na kraju će odluka o prvaku pasti na posljednjoj stanici ovogodišnjeg prvenstva, legendarnom reliju po Velikoj Britaniji koji je na rasporedu od 23. do 25. oktobra.
Rezultati:
1.Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen C4 WRC) 3:22:14,7
2.Daniel Sordo/Marc Marti (Špa/Citroen C4 WRC) + 0:12,0
3.Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Focus WRC) 0:54,1
4.Petter Solberg/Philip Mills (Nor/VB/Citroen Xsara WRC) 1:12,4
5.Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Citroen C4 WRC) 1:41,6
6.Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford Focus WRC) 2:49,8
7.Matthew Wilson/Scott Martin (VBr/Ford Focus WRC) 7:15,5
8.Federico Villagra/Jorge Perez Companc (Ar/Ford WRC) 8:28,1...


Ukupni poredak:
1.Mikko Hirvonen (Fin) 84
2.Sebastien Loeb (Fra) 83
3.Daniel Sordo (Špa) 58
4.Jari-Matti Latvala (Fin) 39
5.Petter Solberg (Nor) 30

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.