Loeb upisao 76. pobjedu karijere

Reli Španije i WRC se pozdravljaju sa prvakom

Loeb upisao 76. pobjedu karijere

Sebastien Loeb je svoju WRC karijeru zaključio pobjedom na reliju Španije koji se vozio od 8. do 11. novembra.

Prvog dana relija je najbrži bio Mads Ostberg, ali ipak nije dugo izdržao, već je u subotu otišao sa staze i izgubio prednost.

 

Loeb je na kraju drugog dana bio prvi sa 27 sekundi prednosti i tad se već naziralo da će karijeru završiti u velikom stilu, a danas je 76. put u karijeri bio prvi. Drugi je sa sedam sekundi zaostatka bio Jari-Matti Latvala, dok je Loebov timski kolega, Mikko Hirvonen, bio treći uz prolazno vrijeme od 4 sata, 16 minuta i 15.9 sekundi.

 

Za deveterostrukog WRC prvaka je ovo bila deveta pobjeda sezone. Sve titule prvaka osvojene su sa Citroenom.

 

 

" Zaista sam htio pobijediti na ovom reliju. U početku sam imao poteškoće. Na asfaltu sam bio u mogućnosti preuzeti vodstvo, ali danas je bilo veoma teško zbog čudnog odabira guma", izjavio je Loeb. 

 

WRC prvenstvo se vraća odmah u januaru 2013. godine, a prvi u kalendaru je reli Monte Carlo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.