Loeb vodi na novozelandskom reliju

Loeb vodi na novozelandskom reliju

A. Beganović

Svjetski prvak u reliju Francuz Sebastien Loeb (Citroen) u vodstvu je nakon drugog dana utrke na Novom Zelandu, sedme ovogodišnje etape svjetskog prvenstva.

Francuz ima dobrih šest sekundi prednosti ispred timskog kolege Finca Mikke Hirvonena i pokušat će ostvariti svoju treću pobjedu u karijeri na novozelandskom reliju, na kojem je posljednji put bio najbrži 2008. godine, prenose mediji.

Citroenovi vozači su jedini kandidati za pobjedu. Na trećem mjestu Norvežanin Petter Solberg (Ford) u zaostatku je minut i pol, a četvrtoplasirani Rus Jevgenij Novikov čak dvije minute.

- Rezultati, 2. etapa:
1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 3:27:51,9
2. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) + 6,4
3. Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/VBr/Ford Fiesta RS) 1:33,3 4. Jevgenij Novikov/Denis Giraudet (Rus/Fra/Ford Fiesta RS)2:02,5
5. Ott Tänak/Kuldar Sikk (Est/Ford Fiesta RS) 2:23,8
6. Thierry Neuville/Nicolas Gisoul (Bel/Citröen DS3) 2:47.2
7. Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Špa/Mini John Cooper) 3:05,9
8. Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila (Fin/Ford Fiesta RS) 4:58,0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.