Loeb vodi u Bugarskoj
Loeb vodi prema očekivanju

Nakon prvog dana

Loeb vodi u Bugarskoj

M. Maksimović

Aktuelni svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb za upravljačem Citroena nalazi se u uvjerljivom vodstvu nakon prvog dana relija po Bugarskoj. Loeb je nakon četiri brzinska ispisa stvorio skoro pola minute prednosti pred Španjolcem Danielom Sordom (Citroen), dok treće mjesto drži još jedan vozač Citroena Norvežanin Petter Solberg sa 38 sekundi zaostatka.

Francuz Sebastian Ogier je u početku relija pratio Loeba, ali je nakon drugog brzinca izletio sa staze što je iskoristio Dani Sordo.Ogier se kasnije vratio na stazu, ali bolje od šestog mjesta nije mogao. Od vozača koji se nalaze unutar najboljih pet su i Finac Mikko Hirvonen kao četvrti sa zaostatkom od minute i deset sekundi, dok je peti Jari-Matti Latvala koji je u zaostatko od minute i 21 sekunde.

Bivši as Formule 1, Kimi Raikkonen se nije proslavio niti u Bugarskoj. On je također imao nezgodu, ali se nada će njegov automobili biti osposobljen za drugi dan relija.



Rezultati prvog dana:
1.Sebastian Loeb (Fra,Citroen) 1:05:26.7
2.Dani Sordo (Špa,Citroen) +28.1
3.Peter Solberg (Nor, Solberg Team) +38.0
4.Mikko Hirvone (Fin,Ford) +1:10.9
5.Jari - Matti Latvala (Fin,Ford) +1:21.2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.