Logan iznenadio na otvaranju nove NASCAR sezone

Drugi najmlađi pobjednik Daytone u istoriji

Logan iznenadio na otvaranju nove NASCAR sezone

Pobjedom Joeya Logana na legendarnoj utrci Daytona 500, startala je nova sezona NASCAR-a. Logano je ostvario pobjedu ispred Kevina Harvicka i Dalea Earnhardta Juniora. Tako je vozač Team Penskea sa 24 godine postao drugi najmlađi pobjednik u istoriji Daytone.

Za sada je još uvijek na prvom mjestu Trevor Bayne, koji je imao 20 godina kada je 2011. slavio na ovoj za američke pojmove prestižnoj utrci. Većim dijelom utrke Logano je bio u sjeni Jeffa Gordona koji je vodio 77 od prvih 100 krugova, međutim vozač ekipe Hendrick Motorsports je relativno rano ostao bez mogućnosti da se bori za pobjedničko postolje.

Sa druge strane bivši vozač Joe Gibbs Racinga je iskoristio svoju priliku, preuzeo je vodeći poziciju 19 krugova prije kraja i više je nije ispuštao. Na kraju je trka zaključena žutom zastavom. Tako je završen veliki vikend na Floridi koji je ponudio dosta uzbuđenja i neugodnih sudara. Najgore je prošao jedan od braće Busch, Kyle koji je slomio nogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.