Lorenzo: Bilo je nemoguće držati ritam

Pedrosa odradio dobar posao za Hondu

Lorenzo: Bilo je nemoguće držati ritam

Jorge Lorenzo je ovog puta izgubio pet poena u borbi s Danijem Pedrosom, time je prvenstvo postalo zanimljivije u završnim utrkama.

Lorenzo nije uspio nadmašiti Pedrosu u zajedničkim borbama sve od Laguna Sece u julu ove godine. Pedrosa je do sad uspio razvijati brzinu od 307.8km/h, dok je Lorenzov najbrži okretaj bio 302.4km/h, što je tek 12. po redu od 22 vozača.

 

" Danas je možda bila prevelika razlika u vožnji na ravnim dijelovima staze iako sam ja svo vrijeme nastojao ostati u Danijevoj blizini.

 

"Pokušao sam držati njegov ritam,ali to je bilo nemoguće. Drugo mjesto je dovoljno dobar rezultat, ja sam ipak očekivao pobjedu", izjavio je Lorenzo.

 

" Ovo je bila veoma dobra utrka za mene. U početku sam imao male probleme sa motorom i pokušavao sam shvatiti na koji način da vozim, tražio sam se. Uspio sam preći Jorgea i tad sam kontrolirao utrku. On je pokušavao držati ritam, ali na kraju je ipak odlučio odvesti smireno i zadržati drugu poziciju", rekao je pobjednik utrke, Dani Pedrosa.

 

Svoju nadmoć je ovog puta pokazala Honda, do kraja prvenstva je sve otvoreno. Da bi postao prvak, Lorenzo mora pobijediti u nekoj od narednih utrka i truditi se ostajati na podiju, dok će Pedrosa nastojati pomrsiti njegove račune sa sve bržom Hondom. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.