Lorenzo: Da je Rossi šampion, situacija ne bi bila ista
Foto: EPA

Svjetski šampion presretan

Lorenzo: Da je Rossi šampion, situacija ne bi bila ista

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo osvojio je danas petu titulu svjetskog prvaka, slavivši na posljednjoj trci sezone na Velikoj nagradi Španije.

Lorenzo je na kraju sezone završio sa pet bodova prednosti u odnosu na Valentina Rossija, a nakon završetka utrke nije krio veliko oduševljenje.

"Osjećam se sjajno, biti svjetski šampion pet puta je nešto nevjerovatno. Bila je ovo vrlo teška utrka, jedna od najtežih i najboljih u mojoj karijeri", rekao je Lorenzo, koji je potom dodao:

"Ovo je titula za Španiju i sretan sam što su tri Španca na pobjedničkom postolju. Da je Rossi osvojio titulu i da su pokraj njega još dva Italijana, siguran sam da situacija ne bi bila ista".

Jorge Lorenzo je ovu titulu osvojio u svojoj domovini, a utrku u Valenciji je pratilo više od 110.000 gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.