Lorenzo najbrži na prvom treningu u Jerezu

Španski motociklista bio najbolji

Lorenzo najbrži na prvom treningu u Jerezu

Španski motociklista Jorge Lorenzo bio je najbrži na današnjem prvom treningu pred trku za Veliku nagradu Španije u Jerezu.

Veoma dobar danas je bio i vozač Avintia Racinga Hector Barbera koji je zauzeo drgo mjesto sa 0,2 desetinke za vozačem Yamahe.

Treći je bio Lorenzov timski kolega Valentino Rossi koji je zaostao 0,4 desetinke.

Vodeći u poretku vozača Marc Marquez na prvom treningu zauzeo je tek petom mjesto, dok je njegov timski kolega Dani Pedrosa bio mjesto ispred.

Podsjetimo da Marquez trenuno drži prvo mjesto u poretku vozača sa 66 bodova nakon tri trke, dok je drugoplasirani Lornzo sa 21 bodom manje, a treći je Valentino Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi