Lorenzo: Napad je najbolja odbrana

Španac cilja na pobjedu i ovog vikenda

Lorenzo: Napad je najbolja odbrana

MotoGP lider u prvenstvu, Jorge Lorenzo, osjeća da je napad najbolji oblik odbrane uoči nedjeljne utrke na VN Japana.

Lorenzo nije pobijedio svog najvećeg rivala, Dania Pedrosu, od julske utrke na stazi Laguna Seca, ali Dani Pedrosa nije poentirao u Misanu tako da je razlika između ova dva vozača 33 boda.

 

Pedrosin timski kolega, Casey Stoner, se vraća na stazu i to je dodatni motiv za Hondin tim, ali Lorenzov cilj je borba za Yamahinu domaću pobjedu na Motegiu.

 

" Pobijedio sam ovdje 2009. godine i msilim da se opet mogu boriti za pobjedu ovog vikenda", izjavio je Španac.

 

Yamahin menadžer je isto tako optimističan i smatra da je bolje napasti da bi se povećala razlika, nego odbrana vodstva u prvenstvu.

 

" Motegi može biti teška staza za nas, ali Jorge je veoma motiviran i u dobroj je formi. Bilo bi savršeno kada bi uspjeli produžiti naše vostvo sad u završnim utrkama", rekao je Wilco Zeelenberg.

 

U ovoj sezoni je prvi vozač Yamahe svaku utrku završio prvi ili drugi, osim u Assenu kad je na startu utrke učestvovao u sudaru sa Alvarom Bautistom.

 

Lorenzo sebi ne smije dozvoliti gubitak od osam poena po utrci u borbi sa Pedrosom u preostalim rundama. Razlika između završetka na prvom i završetka na trećem mjestu je devet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.