Lorenzo nastavio niz, nova pobjeda na Silverstoneu

Treće slavlje zaredom

Lorenzo nastavio niz, nova pobjeda na Silverstoneu

M. Maksimović

Jorge Lorenzo je nezadrživ ove sezone.Španac je nakon tri pobjede i dva druga mjesta, ostvario novi trijumf i to na britanskom Silverstoneu.

Lorenzo je nakon starta držao peto mjesto, ali je vrlo brzo nakon pet krugova uhvatio pravi ritam.Do polovine utrke, Lorezno je stigao vodećeg Caseya Stonera pretekao ga i na kraju ostavio tri sekunde u cilju.

Treće mjesto je pripalo Daniju Pedrosi, dok je Alvaro Bautista bio četvrti. Bautista je oduševio dan ranije ostvarivši najbolje vrijeme u kvalifikacijama. Nakon današnje utrke Jorge Lorenzo ima kao vodeći 140 bodova, dok je Casey Stoner drugi sa 115.Treće mjesto drži Dani Pedrosa sa 101 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.