Lorenzo protiv Pedrose, usijana atmosfera pred VN San Marina

Yamaha i Repsol Honda najavljuju spektakl

Lorenzo protiv Pedrose, usijana atmosfera pred VN San Marina

Kako se približava trinaesta ovogodišnja Moto GP utrka, vozač Repsol Honde, Dani Pedrosa je 13 bodova u zaostatku za svojim španskim rivalom Jorge Lorenzom. On će nedvojbeno nastojati da smanji taj zaostatak s obzirom da je do kraja sezone ostalo šest utrka.

Ipak, Lorenzo će imati glavnu riječ pošto je on prošlogodišnji pobjednik utrke koja se održava u Misanu. Casey Stoner se još oporavlja od operacije zgloba od prije dvije sedmice, a njegova zamjena bit će Jonathan Rea iz tima SBK Ten Kate Honda.

On je odradio tri probna dana sa Hondom RC213V i cilja na to da ostavi dobar dojam u svojoj prvoj Moto GP utrci. Lorenzov timski kolega Ben Spies, koji je na prošloj utrci imao vikend za zaborav, nada se da će ovog puta ostati na stazi i uključiti se u borbu za podij.

Imat će izazov u vidu suparnika iz Monster Yamaha Tech 3 tima Andrea Doviziosa i Cala Crutchlowa. Britanski vozač ne samo da je došao do svog prvog podija prošli put, već je ozbiljna prijetnja za protivnike u Misanu.

Valentino Rossi, koji je održao privatni test na stazi prije dvije sedmice, tražiće pozitivan rezultat na domaćoj stazi, nastojeći tako da se dokaže pred kraj sezone. Njegov kolega iz tima Ducati, Nicky Hayden, koji je zbog ozljede propustio posljednju utrku, vratiće se na stazu u Velikoj Nagradi San Marina. Od 2008. godine na toj stazi on još nikada nije zvršio utrku.

Tvornica Ducati nastojaće završiti utrku ispred Hondinih vozača Alvara Bautiste i Stefana Bredla.

Bredl koji je prošle sedmice testirao model RC213V osvojio je drugo mjesto na prošlogodišnjoj Moto2 utrci i nada se podiju na ovosezonskoj utrci u Misanu. Alvaro Bautista ima jednake namjere i nastojaće pokvariti zabavu.

Hector Barbera se vraća na stazu nakon oporavka od povrede, dok je Karel Abraham ohrabren devetim mjestom u Brnu. CRT je doživio promjene nakon utrke u Brnu, dosadašnjeg vozača Ivana Silvu zamijeniće David Salom, dok će Danilo Petrucci startati na Suter-BMW mašini.

Colin Edwards će nastaviti sa utrkama na svom Suter motoru i upariće se sa CRT-ovim duom koji čini Randy de Puniet i Aleix Espargaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.