Lorenzo: Rossijevo vrijeme je prošlo

Nastavlja se verbali sukob Lorenza i Rossija

Lorenzo: Rossijevo vrijeme je prošlo

E. Čaušević

Novi prvak MotoGP-a Jorge Lorenzo izjavio je da je Valentino Rossi propustio posljednju šansu da osvoji svoju desetu titulu.

Španac je u posljednoj utrci sezone u Valenciji slavio i prestigao Rossija u ukupnom poretku, te postao novi prvak u MotoGP-u. Pred ovu utrku bilo je dosta skandala, a Rossi je zbog kazne morao startati sa posljednje pozicije.

Lorenzo je završio prvi ispred svog sunarodnjaka Marqueza koji je optužen od strane Rossija da namjerno nije želio da pretekne Lorenza kada je imao priliku.

"U MotoGP dolaze mlađi vozači koji su brži od Rossija i to najbolje dokazuje statistika. Znam da je frustriran što nije na kraju postao prvak i vjerujem da je propusti posljednju priliku da osvoji svoju desetu titulu", rekao je Lorenzo.

Španac je dodao da je razočaran optužbama na njegov i Marquezov račun.

"Da je Rossi slavio na kraju niko ne bi ništa progovorio. Zaslužio sam ovu titulu i uživam u svakom trenutnku", zaključio je Lorenzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.