Lorenzo slavio u Aragonu, Rossi i dalje vodeći

Marquez odustao

Lorenzo slavio u Aragonu, Rossi i dalje vodeći

A. Beganović

Španski vozač Yamahe, Jorge Lorenzo, slavio je na Velikoj nagradi Aragona, 14. trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Jorge Lorenzo, inače drugoplasirani u ukupnom poretku slavio je ispred Danija Pedrose (Repsol Honda), dok je trećeplasirani kroz cilj prošao trenutno vodeći u generalnom poretku Valentino Rossi (Yamaha).

Aktuelni svjetski prvak, Marc Marquez, odustao je nakon izlijetanja sa staze, a svoje šanse za odbranu titule sveo je na teoriju.

Na 4. mjestu u Aragonu je završio vozač Ducatija, Andrea Iannone, dok je njegov klupski kolega Andrea Dovizioso završio na 5. mjestu.

U generalnom poretku vodi Rossi sa 263 boda, drugoplasirani je Lorenzo sa 14 bodova manje. Na 3. mjestu generalnog poretka nalazi se aktuelni svjetski prvak Marc Marquez sa 184 boda, a do kraja šampionata ostale su još četiri trke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.