Lorenzo u odbranu naslova krenuo pobjedom

Rossi na početku odličan

Lorenzo u odbranu naslova krenuo pobjedom

M. Maksimović

Aktuelni svjetski prvak, Jorge Lorenzo pobjednik je prve utrke sezone Moto GP klase. Dvostruki svjetski prvak je na stazi „Losail“, stigao do svoje 45. u karijeri. Drugi je bio Valentino Rossi, treći  Marc Marquez.

Lorenzo je na otvaranju sezone potpuno dominirao,u samoj utrci je vodio od početka do kraja. Iza njegovih leđa se vodila velika borba, u centru pažnje je bio Valentino Rossi koji se sa sedmog mjesta probijao do postolja. Posljednja prepreka do drugog mjesta bio je Marc Marquez koji je na kraju završio ipak kao treći sa dvije desetinke zaostatka.

 

U klasi Moto2 prvi je ciljem prošao Pol Espargaro, ispred Britanca Scotta Reddinga i Japanca Takaakija Nakagame.  Za trostruko slavlje Španjolaca u klasi Moto3 pobrinuli su se Luis Salom, Maverick Vinales i Alex Rins, a još jedan Španjolac, Alex Marquez bio je četvrti. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.