Lorenzo u potrazi za novom pobjedom

Četiri utrke do kraja MotoGP borbe

Lorenzo u potrazi za novom pobjedom

Ovo je prva od tri utrke koje će biti vožene prije one finalne u Valenciji, MotoGP šampionat će biti priveden kraju u samo mjesec dana.

Jorge Lorenzo se priprema za Yamahinu domaću utrku u želji da poveća vodstvo nad svojim najbližim rivalom, Pedrosom. Španac je u dosadašnjim pojavljivanjima na stazi Motegi bio prvi 2009. godine, dok je u prošlogodišnjoj utrci osvojio treće mjesto.

 

Ben Spies ovog puta očekuje da će utrku završiti bez problema, nako što je u prethodne dvije godine na VN Japana morao uložiti ogroman trud u osvajanju osme i šeste pozicije. Poslije osvajanja dva peta mjesta u prethodne dvije MotoGP utrke, Spies želi napraviti dobar šou za sve fanove.

 

" Krećemo na azijsku turneju kao vodeći u prvenstvu i u dobroj smo formi nakon Aragona. Sigurno neće biti lako zato što su naši konkurenti u ovom dijelu sezone veoma jaki, ali mi trebamo otvoriti svoje karte na najbolji mogući način. Motegi je staza koja mi se dopada, pobijedio sam ovdje 2009. godine i mislim da se i ovog vikenda možemo boriti za pobjedu", izjavio je Lorenzo.

 

" Imali smo probleme prošle godine kada je Valentino pao u prvom krugu, ali naši sadašnji rezultati mi daju nadu da ćemo priuštiti zadovoljstvo fanovima Yamahe na njihovoj domaćoj utrci", rekao je Spies.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.